No Image Available

Dzogčen nemeditacija

 Avtor: Keith Dowman  Založnik: Primož Potočnik  Objavljeno: 21 junija, 2023  ISBN: 978-961-93056-6-9  Strani: 60  Jezik: Slovenščina  Cena: 14 €  Naročilo knjige
 Opis:

Knjiga Dzogčen nemeditacija predstavi Dzogčen kot funkcionalen opis nedualnosti tukaj in zdaj. Dzogčen izraža z nemeditacijo eksistencialni način istovetenja z naravo uma, zato je nemeditacija za Dzogčen osrednjega pomena. Nemeditacija je najprej opisana v izvorni nestrukturirani obliki; nato v tradicionalnem kontekstu trekcho kot formalna nemeditacija; v kontekstu togal kot usmerjena nemeditacija; in nazadnje kot “gledanje v nebo“.

 

To delo o nemeditaciji deluje kot opominjanje, ki razkriva čarobnost Dzogčen pogleda, ter kot praktični priročnik in vodnik v nemeditaciji. Prvi del knjige obsega opise različnih načinov nemeditacije, drugi del pa prevode odlomkov izvirnih tradicionalnih besedil Dzogčen mojstrov – Garab Dorjeja, Jigme Lingpeja, Dudjom in Khyentse Rinpočeja – ki ponazarjajo naravo nemeditacije. Pričujoča knjižica o Dzogčen nemeditaciji, ki predstavlja bistvo Dzogčena kot nemeditacije, je prva v seriji Dzogčen učenja.

 

Keith Dowman je prevajalec in učitelj tibetanske tradicije – keithdowman.net

 

Prevod in založba: Primož Potočnik – www.potop.si

Lektoriranje in slika na naslovnici: Nina Stopar – www.ninastopar.art

 

Kazalo

PRVI DEL
1  Nemeditacija
2  Formalna nemeditacija: Trekcho
3  Usmerjena nemeditacija: Togal
4  Integrirana nemeditacija: Opazovanje neba

DRUGI DEL
5  Krog popolne razsvetlitve
6  Dzogčen zapovedi Dilgo Khyentseja
7  Srčni dragulj srečnežev
8  Yeshe Lama: Opominjanje


 Nazaj v knjigarno