Primož Potočnik

Primož Potočnik (foto Vesna Vilar)

Življenje, prepleteno med znanostjo, kontemplativnim raziskovanjem zavesti, različnimi gibalnimi praksami in potovanji v pretočne elemente narave.

ZNANOST – Kot znanstveni sodelavec Laboratorija za sinergetiko že več kot dve desetletji delujem na področju umetnih nevronskih mrež, strojnega učenja in najrazličnejših aplikacij (bibliografija).

KONTEMPLACIJA – Že od srednješolskih let naprej sem bil potopljen v kontemplativno raziskovanje zavesti. Raziskoval sem tradicionalne tehnike in sodobne nevro-tehnologije: rebirthing, dihalne tehnike, trance-dance, ogenj in hoja po žerjavici, binauralni zvoki, lucidno sanjanje, meditacijske tehnike, čuječnost, naravna zdravila moči, postenje, temni umik (dark retreat), kanaliziranje. Kasneje sem obiskoval sem številne kontemplativne odmike v tujini in se učil primarno pri zahodnih nedualističnih učiteljih (A.H. Almaas, Francis Lucille, Aisha Pema Salem, Adyashanti, Daniel Odier). Zadnja leta se vračam v lastno kontemplativno prakso in uživam v spontanem odpiranju v subtilne dimenzije bivanja. Večino svojega kontemplativnega izobraževanja sem opravil v okoljih, ki ne podeljujejo spričeval in potrdil, med redkimi izjemami pa imam certifikate o opravljenih izobraževanjih: Gateway Voyage (Monroe Institute), Trance-dance facilitator (Wilbert Alix), Timeline Healing (Sal Rachele), Kanaliziranje Celestial Inspiration (Tjaša Dorelay).

Klikni za foto galerijo

GIBANJE – Vrsto let sem raziskoval številne gibalne veščine: sodobni ples, kontaktno improvizacijo, capoeiro, butoh, argentinski tango, play-fight, trance dance in ekstatični ples, ter v zadnjem času predvsem mistično gibanje tandave Kašmirske tantrične tradicije. Vmes so potekala ekspedicijska potovanja v naravo; peš, s kolesom, z jadralno desko, s kajakom, z jadrnico. Z jadralnim kajakom sem večkrat preveslal in prejadral Jadran, nato podobno še z odprtim katamaranom, nato pa vrsto let z majhno 5-metrsko jadrnico. Vmes je bilo tudi oceansko jadranje. Vodni elementi morskih in rečnih prostranstev (foto galerija) so bili vedno inspiracija in čudovita podpora vsem notranjim procesom.

KNJIGA – Del svojih izkušenj in uvidov sem zbral v knjigi: Dreaming, waking up and falling into Being. A scientist‘s adventures and explorations of consciousness (2022)

BLOG – Prispevke občasno objavljam tudi na blogu.

VADBA – V Studiu POTOP vodim večere skupne kontemplativne vadbe POTOP v naravno stanje – skupna vadba jasnine, prisotnosti, prostranosti in tišine.

SREČANJA – Prek individualnih srečanj sem na voljo za osebno podporo vsakomur na poti odpiranja in prebujanja skritih potencialov naše celovitosti.

Kontakt: 031-239-453, primoz@potop.si